Een nieuw initiatief waarbij de sportcoach centraal staat. De vrijwilliger die na schooltijd snel moet fietsen, de ping-maaltijd naar binnen werkt en een half uurtje later de kids aan de gang zet. Maar ook de ervaren trainer/coach die het werk al jaren doet. Er tijd voor heeft vrijgemaakt door parttime te gaan werken en ruim de tijd kan nemen om met zijn staf te overleggen. Alle trainers en coaches die sportend Nederland in beweging houden zijn onze doelgroep. De jonge onervaren coach heeft soms behoefte aan ondersteuning; hoe maak ik een goede training, hoe kom ik aan oefenstof, waarom vinden de kinderen het niet leuk of juist wel? Dit zijn zo maar wat vragen die kunnen spelen en een antwoord zou heel fijn zijn. Maar ook de ervaren coach heeft zijn eigen onzekerheden. Staat de automatische piloot aan of staan we open voor signalen van buitenaf? Een reflectie van een onafhankelijk persoon biedt vaak nuttige handvatten om scherp te blijven en jezelf te blijven ontwikkelen.

‘De SportCoach’; richt zich ook op de verenigingen en de sportbonden die het technisch (jeugd)beleid bedenken en vormgeven. De sportbonden zullen de binding met hun doelgroep moeten behouden in de snel veranderende maatschappij en jeugdcultuur. Is het aanbod nog aantrekkelijk voor potentiële sporters? Sluiten de opleidingen nog aan bij de zappende en streamende trainers/coaches?

‘De SportCoach’ wil graag de capaciteiten van de trainer/coach optimaliseren en samen werken aan positieve impulsen. Dit kan individueel, coach to coach, maar ook via workshops voor groepen trainers of een vereniging. Screening/analyse van opleidingstrajecten van sportbonden en verenigingen behoort ook tot de mogelijkheden.

Ook voor interim korfbal coaching kunt u bij ‘De SportCoach’ terecht. Nog geen geschikte trainer/coach kunnen vinden? De trainer/coach niet meer beschikbaar en is er tijd te overbruggen om een geschikte vaste coach te vinden? Dan kan via ‘De SportCoach’ deze tijd opgevuld worden.

Elke maand een blog over een trainer / coach gerelateerd onderwerp.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s