Als trainer begin je vaak al op jonge leeftijd een nog jongere ploeg te trainen/coachen. Je zoekt wat op internet en haalt wat uit je eigen trainingen, zo krijg je de training wel vol! Maar waar ben je nu eigenlijk mee bezig? Is het een leuke tijdsinvestering die je aanbiedt of geef je ook daadwerkelijk korfbaltraining waarbij je een omgeving inricht waarbinnen de korfballers zich kunnen ontwikkelen?

Om de training efficiënter te maken zijn er goede mogelijkheden. Mogelijkheden die de training productiever maakt; gevarieerder en leuker om te geven en te krijgen. Als je weet wat je moet doen, en vooral ook op welke manier je een oefening kan aanbieden, wordt het voor iedereen leuker. Voor de spelers maar ook voor de trainer.

Kennis is te halen, ervaring kun je opbouwen. Als je kennis hebt, wordt de opbouw van de ervaring veel functioneler; je leert namelijk de ervaring te plaatsen door reflectie toe te passen. Anders gezegd: Als je niet weet hoe het anders kan, leer je er niks van! Als je weet hoe het beter kan, heb je leermomenten waar je wat mee kan doen: namelijk leren om een betere trainer/coach te worden.

Je verwacht van je spelers dat ze door training/coaching beter worden. Daar doe je moeite voor, je bereidt je training en wedstrijden goed voor. Maar niet alleen de spelers kunnen beter worden, de trainer/coach kan ook steeds beter worden. Het is natuurlijk raar dat de verwachting bij de spelers anders is dan bij de trainer/coach. Jezelf ontwikkelen, dat is de uitdaging!

Dit kan in groepsverband bij het KNKV, de meeste opleidingen starten weer aan het begin van het seizoen. Op de site kun je je opgeven of via je eigen vereniging! Wil je wat meer maatwerk, en opleidingen of workshops toegespitst op je eigen kader neem dan contact op met DeSportCoach.com. Gelukkig zijn er al een aantal verenigingen die deze stap gemaakt hebben en waar we mooie trajecten gaan starten in september. Het stimuleren van het kader om KNKV-cursussen te gaan volgen gecombineerd met maatwerk vanuit DeSportCoach.com is zeker mogelijk!

Ga je nu ongehinderd door kennis verder met het invullen van het beweeguurtje of ga je echt training geven? Doe wat met je ambitie!

Optimalisatie van de trainer/coach, dat is de missie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s