Mijn naam is René Bakker en ik ben werkzaam in het onderwijs en in de sport. In het onderwijs ben ik docent Sport & Bewegen en jaren teamleider geweest. In de sport ben ik trainer/coach geweest op zeer verschillend niveau en trainerscoördinator bij meerdere korfbalverenigingen. Tevens heb ik bij verschillende verenigingen het technisch jeugdbeleid opgezet en uitgevoerd.

Na mijn studie aan de CALO (Academie voor Lichamelijk Opvoeding) heb ik Bewegingspedagogiek gestudeerd aan de Universiteit Utrecht. Vooral door deze studie en mijn afstudeeronderzoek (‘Kwaliteit van het jeugdkorfbal’) ben ik verschillende taken in de korfbalsport gaan uitvoeren. Niet alleen bij verenigingen maar ook bij het KNKV (Koninklijk Nederlands Korfbal Verbond). Hier heb ik gewerkt als ‘Manager Opleidingen’ en ben ik nu ‘Docent Technische Opleidingen’.